SPEAR en PDR

Spontaneous Protection Enabeling Accelerated Response

Het S.P.E.A.R. systeem is "The Missing Link in Training" en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek wat in 1987 leidde tot het ontstaan van een uniek militair en politioneel programma bekend als S.P.E.A.R. system. Er is ook een variant gericht op zelfverdediding voor de straat. Personal Defense Readiness.

Het is een studie naar menselijk bewegen gerelateerd aan geweld en agressie. Het is gebaseerd op het menselijk genetische survival mechanisme omgezet naar een "combative science".
Het programma is dan ook 100% afgeleid van menselijk gedrag en is niet gebaseerd op een veelvoud van technieken. Het SPEAR systeem is dan ook geen vechtsport. Alles draait om realiteit. Daarmee is het het meest verantwoordelijke systeem wat er is. Geen trucjes of mooie praatjes en techniekjes maar alles gericht op de realiteit.

Het S.P.E.A.R.- PDR programma is een programma dat uitgaat van de onderzochte en bewezen schrikreacties van mensen. Dus eigenlijk het gedrag wat we doen wanneer we onder zware mentale of fysieke stress staan, of wat we doen wanneer we iets voor ons kiezen krijgen wat we niet verwachten.

Het S.P.E.A.R.- PDR programma bevat o.a. scenario training, lichaamstaal en indien gewenst: High Gear Training (training in een beschermend pak). Het systeem leert je om te gaan met angsten en geeft je veel informatie over stress en processen in je lichaam onder stress.

Alles in deze training draait om de realiteit. Het is een compleet systeem wat geen gelijke kent als het om realistisch trainen gaat en wordt wereldwijd gebruikt door overheidsdiensten, militairen, politiekorpsen, beveiligers, horeca- en ziekenhuispersoneel en vervoersdiensten.

Het trainingsprogramma van S.P.E.A.R.- PDR traint op drie vlakken:emotioneel, psychologisch en fysiek. Cursisten worden door professionele coaching blootgesteld aan een offensief en defensief rollenspel om zo een werkelijke replica te maken van geweld en agressie op straat of de werksituatie.